Het ontwikkelingsproces

Veel passie voor uw individuele 110% MIXING SOLUTIONS

Bevochtigen of dispergeren, emulgeren of homogeniseren, mengen of gemengd dispergeren: elke taak vereist een andere vloeistofmechanica-aanpak. Onze duidelijke bedrijfsfilosofie is van toepassing op alle taken: wij lossen uw individuele uitdaging op met onze 110% MIXING SOLUTIONS. U profiteert van de toewijding van ons team, voor wie meer dan 100% prestatie, een echte passie is.

Innovatieve ideeën specifiek voor u geïmplementeerd

Als innovatieve onderneming in de procestechniek en fabriekstechniek hebben we onze focus gericht op klantgerichte oplossingen. Of het nu gaat om de chemische-, verf-, voedingsmiddelen-, cosmetische of farmaceutische industrie, het Ystral-programma varieert van individuele machines via modulaire functionele groepen tot complete turnkey-procesinstallaties. Laboratoriumbereik of eindeloze grootschalige productie – De procesinstallaties van Ystral worden in samenwerking met u ontwikkeld en stellen wereldwijd speciale normen. De kern van deze procesinstallaties zijn onze mengmachines, dispergeermachines en poederbevochtigingsmachines. Een procesgarantie geeft u de vereiste zekerheid.

Modulaire componenten

Naast meng-, dispergeer- en poederbevochtigingsmachines biedt Ystral ook een groot aantal modulaire componenten aan, voor de directe stroomopwaartse en stroomafwaartse processen. Poeder- en vloeistofbehandeling, meet- en regeltechnologie, automatisering, reinigingstechnologie, tank- en leidingconstructie completeren, indien vereist, de procesinstallatie.

Het ontwikkelingsproces tot de voltooide procesinstallatie

Beste omstandigheden voor optimale productieprocessen

Meteen vanaf het begin wordt uw aanvraag en branche intensief behandeld. Een procesingenieur die ervaring heeft met uw toepassingsgebied zal u als contactpersoon en materiedeskundige door het hele proces van ontwikkeling en productie begeleiden – van het eerste gesprek tot de acceptatie van uw nieuwe, op maat gemaakte installatie.

Als eerst verduidelijken wij, samen met u, de actuele situatie en uw wensen en verwachtingen: wat moet er worden geproduceerd? Welke methode gebruikt u op dit moment? Wat is de ruimtelijke situatie? Wat hoopt u voor het toekomstige productieproces? In welke hoeveelheden moet worden geproduceerd?

Hoe nauwkeuriger de taakbeschrijving en hoe meer basisgegevens over uw vorige proces, des te nauwkeuriger wij de relevante prestatiegegevens en kerncijfers kunnen berekenen – inclusief batchtijd en ROI. Naast de optimale machinetechnologie, kan de ideale oplossing voor uw behoeften ook een lean proces en verbeterde recepten omvatten. Dankzij de ervaring en specialistische kennis van onze procestechnici, herkennen zij kansen voor uw productieproces, waar u wellicht nog niet over na had gedacht. Het resultaat is een weldoordachte en innovatieve oplossing, optimaal afgestemd op uw behoeften.

Experimenten op laboratorium-, pilootfabriek- en productieschaal

Samen met onze procesingenieurs kunt u nieuwe, efficiënte productieprocessen ontwikkelen of uw bestaande processen optimaliseren. In ons testcentrum beschikken wij over bijna het hele assortiment Ystral-machines, van laboratorium- tot productieschaal.

In ons testcentrum leert u uw producten en grondstoffen opnieuw kennen en voert u tests uit met de bijhorende productiemachine of op laboratorium- en pilotschaal voor latere opschaling.

Uw voordelen (o.a.):

  • Ervaring met meer dan 5.000 verwerkte grondstoffen en vaste stoffen
  • Individuele ondersteuning door proces- en applicatie- ingenieurs
  • Documentatie en analyse van de procesparameters

Verschillende meet-en analyse-apparaten, evenals opnamemogelijkheden vormen de basis voor een gedetailleerde documentatie van de experimenten. Om u de nodige procesbetrouwbaarheid te bieden, creëren wij op basis hiervan een procesgarantie.

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om testmachines te huren uit ons uitgebreide machinepark. Wij begeleiden u graag tijdens de inbedrijfstelling en tijdens het testen op locatie.

Basis van het procestechnische proces

Op basis van het procestechnische proces worden de vereisten voor de belangrijkste componenten en machines die nodig zijn voor de realisatie gedefinieerd. Natuurlijk wordt er met uw specifieke uitvoeringsbepalingen, bijv. met uw specificaties, rekening gehouden. Vervolgens ontwikkelen wij een installatieconcept in de vorm van een stroomdiagram of een pijplijn en instrumentatiediagram. Op basis hiervan, kunnen de leveringsomvang en mogelijke interfaces, met reeds bestaande apparatuur of apparatuur geleverd door onze partners, worden gespecificeerd. Een informatief aanbod met de technische en commerciële voorwaarden rond de conceptfase af.

Gedetailleerd installatieconcept

Nadat er is besloten om het project bij ons te implementeren, blijven wij het systeemconcept voor u uitwerken en modelleren, in de vorm van een 3D-lay-out. Daarin zijn alle voor het proces, de werking, introductie en het onderhoud belangrijke elementen gedetailleerd opgenomen en voorzien van afmetingen. Dit stelt ons in staat om samen te onderzoeken hoe het systeem het beste op uw locatie kan worden geïntegreerd.

Nadat de 3D lay-out is goedgekeurd, bereiden wij alle documenten en informatie voor die nodig zijn voor de bouw van de installatie en integratie ervan in uw gebouw en in de on-site infrastructuur vanuit een mechanisch, elektrisch en regeltechnisch oogpunt.

Productie en assemblage van componenten

Met behulp van de documenten die in de engineeringfase zijn samengesteld, produceren wij, met behulp van onze moderne productiemachines, de onderdelen die nodig zijn voor uw systemen en machines. Daarnaast specificeren wij de componenten die we kopen van geselecteerde servicepartners volgens onze benodigdheden. Alle onderdelen en componenten worden grondig getest om de hoge kwaliteit van onze machines en systemen te allen tijde te waarborgen.

Ons personeel is zeer goed getraind en opgeleid, wij vertrouwen op onze specialisten en gebruiken onze eigen training.

In de assemblagehal assembleren we voor u de onderdelen en componenten, voor zover als mogelijk is, tot aan het complete turnkey-systeem – als dit ruimtelijk kan worden gerealiseerd. De leidingen, de installatie van kabelgoten, de pneumatiek, evenals het tijdelijk of permanent leggen van elektrische kabels naar de bijbehorende schakelinstallatie voltooien de assemblage en maken interne acceptatie mogelijk. Naast de volledigheids- en dichtheidscontroles worden de tests voor elektra, veiligheid en functies uitgevoerd. Dit geeft u een grondig getest product.

Acceptatie van de individuele procesinstallatie

Voor acceptatie presenteren wij u graag uw installatie bij Ystral op locatie. Afhankelijk van de leveringsomvang, testen wij de conformiteit met de technische documentatie en specificaties, evenals de functies van de installatie met behulp van Cold commissioning volgens uw specificaties en onze mogelijkheden in het kader van een Factory Acceptance Test (FAT).

Na acceptatie van het systeem, demonteren wij deze, afhankelijk van de grootte en verzendwijze en bereiden de installatie voor op verzending volgens de overeengekomen voorwaarden. Dit proces gaat gepaard met een voor u waardevolle tijdwinst.

Implementatie en aansluiting van uw installatie

Na de levering van de installatie, moet deze vaak op de juiste plek mechanisch herbouwd worden. Afhankelijk van de leveringsomvang, worden er ook verschillende implementatie- en verbindingswerkzaamheden voor leidingen, pneumatiek en elektra uitgevoerd.

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden, kan dit alles door uzelf of door uw contractuele partners gedaan worden. Daarnaast kan, op verzoek, dit ook met aansturing door onze ervaren medewerkers, zoals montagemasters, pijpfitters, elektrotechnische of automatiseringstechnici.

Onderzoek van de procedurele garantie

Na voltooiing van de installatie- en montagewerkzaamheden vindt inbedrijfstelling met testmedia en/of grondstoffen plaats. In deze fase wordt het systeem ingesteld op de geplande productiemethode, worden verschillende parameters aangepast en worden de gewenste waarden verstandig ingesteld.

In deze stap vindt acceptatie ook plaats in de vorm van een Site Acceptance Test (SAT), waarin de gegarandeerde eigenschappen van de installatie worden aangetoond en gedocumenteerd.

Gebruikers gerelateerde training voor bedienings- en onderhoudspersoneel wordt op klant-specifieke basis gegeven.

Service en onderhoud op locatie

Ystral biedt service vanaf het begin. Een tijdige en volledige implementatie van de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden is een voorwaarde om de functionaliteit en operationele veiligheid van de machines en apparatuur te waarborgen. Regelmatige inspectie en onderhoud voorkomt onvoorspelbare onderbrekingen in het productieproces en verlengt de levensduur. Bij Ystral vindt u altijd competent servicepersoneel om te helpen en adviseren.

Gekwalificeerde Ystral-servicetechnici voeren het onderhoud op locatie of in eigen beheer uit. Inspectie, onderhoud, reiniging en test runs maken deel uit van dit onderhoud. De vervangings- en slijtagedelen worden uitsluitende vervangen door originele Ystral-reserveonderdelen.