Dispergerende stuwstraalmenger

Optimaliseer uw productconsistentie met onze geavanceerde dispergeertechnologie.

Mengen en dispergeren in één processtap met de dispergerende stuwstraal mengkop

De dispergerende stuwstraal mengkop wordt gebruikt waar behalve mengen ook een goede shearkrans dispergeerwerking wenselijk is. De mengkop bewerkstelligt een intensieve menging van de gehele batch, in micro- en macrobereik, en dispergeert daarbij direct de volledige tankinhoud. Een extra shearfase komt hierdoor te vervallen. De menging van het product vindt plaats zonder luchtinslag. De totale tankinhoud, ook hoog viskeuze producten, worden gelijkmatig gemengd en gedispergeerd. Agglomeraten worden tijdens het mengen verkleind. Het poeder wordt hierbij tot op de oorspronkelijke partikelgrootte gereduceerd en benat.

De dispergerende stuwstraalmenger biedt sterke voordelen

Stuur ons een mail!

We nemen z.s.m. contact met u op.

Meer hulp nodig?

Voor uitgebreidere vragen of persoonlijk advies zijn onze technische adviseurs direct bereikbaar.

Gratis adviesgesprek

0524 - 522 722

De werking van de dispergerende stuwstraalmenger

  1. De mengkop werkt volgens het rotor-stator principe, en zorgt naast een goede menging van de tank ook voor een gereduceerde partikelgrootte van vaste stoffen en agglomeraten
  2. De snellopende rotor bewerkstelligt tezamen met de statorsleuven twee verschillend gerichte vloeistofstromen
  3. Een verticaal gerichte deelstroom gaat direct naar de tankbodem, wordt daar verdeeld, en zorgt zo in de gehele tank voor een sterke stroming
  4. Een tweede deelstroom wordt in de dispergerende stuwstraal mengkop horizontaal afgebogen, en door de dispergeerzone van de mengkop gevoerd
  5. Turbulentie in deze mengkop, tezamen met een sterke verticale stroming in de tank vormen de basis voor een optimaal mengresultaat
Werking RMC
Rmixx RMC aandrijving

Geïntegreerde Meng- en Dispergeertechnologie

De RMD dispergerende stuwstraalmenger van RS Contracting vertegenwoordigt een doorbraak in meng- en dispergeertechnologie. Met een ingenieus ontwerp dat mengen en dispergeren combineert in één naadloos proces, biedt het apparaat een ongeëvenaarde efficiëntie en consistentie. Deze machine optimaliseert elk mengsel door directe poederreductie en benatting, waardoor een extra dispergeerstap overbodig wordt. Het resultaat is een homogene productkwaliteit met minder energieverbruik en tijdsbesteding.

Optimalisatie van Proceskwaliteit en -snelheid

Met de RMD dispergerende stuwstraalmenger zet RS Contracting een nieuwe standaard voor snelheid en kwaliteit in productieprocessen. Deze machine minimaliseert de noodzaak voor opeenvolgende processtappen, wat leidt tot een aanzienlijke tijdbesparing en kwaliteitsverbetering. De reproduceerbare procestijden en het vermogen om agglomeraten tot op microniveau te verfijnen, waarborgen een consistent en glad eindproduct. Deze efficiëntie maakt de RMD een waardevolle toevoeging aan elke industrie die streeft naar optimalisatie van productie en kwaliteitsstandaarden.

RMC Seal Liquid system

Wat is het verschil tussen normaal en high shear??

Dispergerende stuwstraalmenger

De dispergerende stuwstraalmenger verkleind en dispergeert vet- en wax blokken in twee stappen. Eerst wordt de machine in omgekeerde draairichting gestart, waarbij de blokken van onderaf in de uitstekende rotorbladen worden gezogen – de blokken worden in kleine stukjes gefreesd. In de tweede stap wordt de draairichting van de machine gewijzigd en wordt het product bewerkt in de speciale dispergerende stuwstraal mengkop. Dit veroorzaak een intensieve menging van de tankinhoud in het micro- en macrobereik en dispergeert het product volledig. Smeltprocessen en oplosprocessen worden hierdoor versneld.

High shear dispergerende stuwstraalmenger

De dispergerende stuwstraalmenger kan ook met een dispergerende rotor worden uitgevoerd waardoor nog hogere shearkrachten gerealiseerd kunnen worden dan met de standaard dispergerende stuwstraalmenger.

De rotor/stator met hoge shear onderwerpt de inhoud van de tank aan intense menging en dispergering en verspreidt het product met hoge energieën. Dit alles met slechts één bewerking.